Omgaan met weerstand

De ene keer krijgt u alles voor elkaar, de andere keer lijkt niets verkoopbaar. Wat doet u als de prospect weerstand biedt? Omgaan met weerstand is heel belangrijk bij sales. Wanneer een potentiële klant weerstand biedt, hoeft het namelijk niet het einde te zijn. Sterker nog: er valt nog een hoop uit te halen. Master Training en Consultancy helpt u en uw medewerkers hiermee in de training “Omgaan met weerstand”.

Communicatieadviseur

U herkent de uitspraken vast: “Ik wil wel met u in zee, maar de prijs is te hoog” of “Het is op het moment erg druk, ik kom er later op terug”. Prospects spreken deze uitspraken regelmatig uit. Maar waar komen deze uitspraken vandaan? Waarom zegt de potentiële klant dit? En meent hij het ook echt? Onze communicatieadviseur neemt u en uw medewerkers in de training ‘omgaan met weerstand’ bij de hand. U leert dit haarfijn aanvoelen door de communicatieadviseur en nog belangrijker: erop in te spelen. Met andere woorden haalt u alles uit het verkoopgesprek!

Weerstand ombuigen naar verkoop

Met de “Omgaan met weerstand” training leert de verkoper de uitspraak van de klant om te buigen naar iets positiefs. Heeft de klant geen tijd? Dat komt goed uit, want onze communicatieadviseur ontzorgt u! WIj gaan op zoek naar scenario’s en werken deze uit. De juiste dingen zeggen, dat is waar het om draait bij omgaan met weerstand.

Ontdek hoe weerstand om te buigen is naar verkoop. Het is echt mogelijk. Neem voor meer informatie contact met ons op of maak gratis een eerste afspraak. Met de training “Omgaan met weerstand” trekt ook u uw potentiële klanten over de streep!