After sales: een verkooppareltje

Hebt u het idee dat u niet het onderste uit de kan haalt? Dat er meer te halen is uit uw omzet? After sales is de kers op de taart wanneer het gaat om verkoop. Het zou zonde zijn als u dat laat liggen. De meeste omzet haalt u namelijk uit bestaande klanten. Het houdt contacten warm. Hoe meer vertrouwen er is tussen klant en ondernemer, hoe groter de kans op deepselling, cross-selling of zelfs upselling!

Van after sales tot upselling

Wat is after sales precies? After sales is het contact dat na een aankoop plaats vindt tussen klant en ondernemer. Soms is dit vanuit het initiatief van de klant, maar niet vaak. Wilt u als bedrijf klanten warm houden met after sales, dan is het slim er zelf achteraan te gaan. Het heeft veel voordelen. U controleert eenvoudig of de klant tevreden was, wat er te verbeteren valt en: blijft u in het geheugen van de klant. Upselling is vaak het resultaat.

Pak het goed aan

Maar hoe pakt u after sales het beste aan? Master training helpt u met ontwikkelen van een service die uw klanten niet afschrikt, maar dicht bij u brengt. Dit doen we door middel van:

  • sales management
  • sales funnel optimalisatie
  • training
  • advies
  • begeleiding

Klachten zijn extra verkoopkansen

Klachtenmanagement: ook dat valt onder after sales. Goed leveren beschouwt men als vanzelfsprekend, daarin is het moeilijk uzelf te onderscheiden. Met klachtenmanagement ligt dat anders: goed omgaan met klachten verrast de klant. Hiermee onderscheidt u zich wel. Master helpt u om klachten te benutten als extra verkoopkansen en het vergroten van de klanttevredenheid. Wij geven uw medewerkers extra inzicht en leren hen het maximale uit intensieve klant contacten te halen.

Ga direct aan de slag

Een betrokken klant vertelt zijn ervaringen door aan anderen. Zorg ervoor dat uw klanten ook over u praten en ga aan de slag met after sales. Er is enorm veel uit te halen. Maak daarom een afspraak met Master Training. De eerste is geheel gratis! Daarnaast ontvangt u het document “10 tips voor betere verkoopafspraken” om direct uw verkooptechnieken te verbeteren.